Astfel, 52,5% dintre smartphone-urile vandute au fost cu sistemul Android, de peste doua ori mai multe comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor companiei de cercetare a pietei Gartner.

Chiar daca unii cumparatori si-au amanat achizitiile in asteptarea noului iPhone 4S al Apple, volumul vanzarilor de aparate smartphone a crescut cu 42%, in scadere de la 74% in trimestrul al doilea. "Sistemul Android a beneficiat de ofertele avantajoase de pe piata, de concurenta scazuta si de absenta unor noi produse atractive, cu sisteme de operare alternative", a declarat Roberta Cozza, analist la divizia europeana a Gartner din Egham, Anglia.

Ponderea aparatelor smartphone in totalul vanzarilor de telefoane mobile a crescut cu un punct procentual, la 26%.

Samsung, producatorul gamei de telefoane Galaxy cu sistem Android, a devenit pentru prima oara cel mai mare furnizor de smartphone.

Piata mondiala a telefoanelor mobile a crescut cu 5,6% in trimestrul al treilea, la 440,5 milioane de aparate, potrivit Gartner. Cu un an in urma, avansul a fost de 35%, iar in trimestrul al doilea de 16,5%.

Nokia a ramas pe primul loc in topul producatorilor de telefoane mobile, cu o cota de piata de 23,9%, in crestere de la 22,8% in trimestrul al doilea.

Intre primii cinci mari producatori de telefoane mobile se mai afla Samsung, LG Electronics, Apple si ZTE.

Citeste si

Cafeaua este cea mai vanduta marfa din lume, dupa titei. 11 lucruri pe care nu le stiai despre o industrie de 20 mld. de dolari