Versiunea anterioara Android 3.0 - Honeycomb - era adaptata gadgeturilor cu ecran mare, iar acum Ice Cream Sandwich rezolva si aceasta problema si permite navigarea usoara pe device-urile pe care este instalata chiar daca sunt telefoane mobile sau tablete, scrie Huffington Post.

Top 13 cele mai mari schimbari

1. Camera foto permite o mai buna integrare cu programe de editare foto Instagram, care pot fi apoi incarcate pe retele sociale. Mai mult, printre caracteristici se numara stabilitatea imaginii, autofocus si integrarea cu alte programe care te lasa sa postezi fotografiile pe Google+.

2. Sistemul nou este "user-friendly", bara de cautare are o interfata tot mai apropiata de cea a Google

3. Utilizatorii nu vor trebui sa se mai teama ca alta persoana ar putea sa le foloseasca telefonul pentru ca aceasta are un program care scaneaza fata proprietarului inainte de a debloca aparatul.

4. Programul care iti arata cat trafic de date utilizeaza fiecare aplicatie.

5. Telefonul se transforma intr-un veritabil calculator. Astfel, cand navighezi pe net, poti sa dechizi pana la 16 tab-uri in browserul tau. In plus, Google le va sincroniza cu cele din Chrome si le vei putea salva si citi si offline.

6. Aplicatia de Gmail permite si navigarea offline.

7. Chiar daca nu are o aplicatie inteligenta precum Siri, Google si-a updatat programul de recunoaste a vocii, utilizatorii pot dicta mesaje, pot scrie mesaje si deschide aplicatii cu acesta.

8. Ice Cream Sandwich permite utilizatorilor sa foloseasca tehnologia Near-Field Communication (NFC), deocamdata, doar pentru transferul de date.

9. Sistemul pune mai mult accent pe utilizarea tactila si accesul aplicatiilor.

10. Ecranul de notificari este acum translucent si incomodeaza mai putin.

11. Versiunea functioneaza pe orice device Android, fie ca este vorba de tableta sau smartphone.

12. Sistemul integreaza tot mai bine retelele sociale si iti sincronizeaza contactele din telefon cu cele din retele.

13. Chiar daca a fost lansat pe 19 octombrie, Ice Cream Sandwich nu este disponibil pe toate aparatele. Noul Galaxy Nexus va fi pus in vanzare in noiembrie, iar celelalte aparate vor putea fi upgradate la acest sistem "in curand", dupa cum spun cei de la Google.

Citeste si

Multinationalele cauta peste 2.500 de tineri pentru a-i recruta. Portretul candidatului ideal la Angajatori de Top