Presedintele a vorbit despre partile negative din raport, de la faptul ca nu exista condamnari in cazuri de coruptie la nivel inalt si pana la dosarele deputatilor Ridzi si Pasat, pentru care Parlamentul nu a aprobat cererile Parchetului de extindere a cercetarii, respectiv de arestare.

Traian Basescu a mentionat si scandalul legat de votul asupra membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Presedintele a vorbit despre partile negative din raport, de la faptul ca nu exista condamnari in cazuri de coruptie la nivel inalt si pana la dosarele deputatilor Ridzi si Pasat.

''Cel mai important lucru semnalat de raport este ca dosarele care vizeaza coruptia la nivel inalt inca nu se misca. (…) Vin sa subliniez un lucru: este aproape un obicei al unor judecatori sa creada ca sunt deasupra legii. (…) Nu vreau sa para un avertisment, dar vreau sa stiu ca nimeni nu mai poate dormi linistit atunci cand stie ca incalca legea. Este un apel pe care il fac la toti cei implicati sa-si reduca modul cum traiesc cu evaziunea, pentru ca nu vor mai trai bine in continuare'', a spus presedintele.

In privinta evaziunii, Traian Basescu a indemnat autoritatile sa continue lupta, fie ca este vorba despre evaziune la nivelul firmelor, comertului cu diverse produse sau munca la negru.

Urmatorul raport pe justitie, cel definitiv, va fi publicat in vara acestui an.