Romanii si bulgarii care cer indemnizatie de somaj in Marea Britanie, mai numerosi decat englezii
Imigrantii, in special cei din Romania si Bulgaria, sunt mai inclinati sa solicite indemnizatie de somaj decat populatia autohtona din Marea Britanie, arata studiile realizate in timpul guvernarii laburiste si dezvaluite recent, relateaza Daily Express.
Un raport arata ca in timp ce peste 3,7% din populatia locala solicita indemnizatie de somaj, proportia in randul imigrantilor din Romania si Bulgaria este de 5,7%, iar a celor din afara UE de 5,3%.
Est-europenii care au aderat la UE in 2004 cer indemnizatie somaj doar in proportie de 3,7%.
Studiul, unul dintre cele cinci comandate de laburisti si care nu au fost publicate niciodata pana acum, dezminte astfel afirmatia potrivit careia imigrantii vin in Marea Britanie sa munceasca, sustine cotidianul britanic.
Ministrii actuali acuza laburistii ca au "orchestrat o musamalizare" a rapoartelor care ar fi trebuit sa limiteze politica usilor deschise practicata de acestia in privinta imigratiei.
Cercetarile au fost ordonate de Ministerul pentru Comunitati si Guvernare Locala, in ultima perioada a guvernarii lui Gordon Brown.
Un studiu privind impactul imigratiei arata ca, in 2009, 15,4% dintre imigrantii din Romania si Bulgaria primeau ajutoare sociale, 23,1% dintre cei proveniti din tarile est-europene care au aderat la UE in 2004 si 38,8% dintre imigrantii din restul lumii.
Ajutoarele privind locuintele au fost cele mai populare. Astfel, noua din zece solicitanti provenind din Romania si Bulgaria si celelalte state est-europene aveau chiria platita de stat, la fel ca 85% dintre ceilalti imigranti. In privinta britanicilor nativi, doar 81,6% dintre cei care au depus cerere au primit asistenta.
In total, 40% din populatia britanica a cerut un ajutor social, fata de 29% dintre imigranti.
In acest raport, statisticile arata ca in pofida restrictiilor impuse, numarul imigrantilor din Romania si Bulgaria a crescut in mod semnificativ dupa aderarea celor doua tari la UE, in 2007. Imigratii din cele doua tari au de cele mai multe ori patru sau mai multi copii, punand presiune suplimentara pe serviciile publice si de educatie.
Citeste si:
Pe acelasi subiect: