Unul din trei absolventi si-a exprimat ingrijorarea in ceea ce priveste situatia financiara, sustinand ca ar putea avea nevoie de asistenta sociala. Acest lucru se intampla intr-un stat in care procentul celor care detin o diploma de licenta a crescut cu 6%, iar cel al absolventilor de liceu cu 2%.

Rezidentii afectati din punct de vedere economic castiga intre 50.000 si 75.000 de dolari pe an si nu sunt eligibili pentru programele de asistenta sociala. Numarul licentiatilor care se gandesc cu frica la viitor pentru ca finantele nu le ajung pentru alimente si alte produse de baza a crescut cu 6%, noteaza Business Insider.

Potrivit unui calcul simplu, un new-yorkez castiga anual si de sapte ori mai mult decat un absolvent roman care are un salariu anual de 12.000 de dolari (1.000 de dolari pe luna). Daca la noi, un tanar abia iesit de pe bancile facultatii reuseste sa primeasca un astfel de venit lunar, se poate considera norocos. Statistica arata in schimb ca un american primeste de sapte ori mai mult, fara a se putea descurca insa.

New York este cel mai populat oras din Statele Unite (8 milioane de locuitori), zona sa metropolitana fiind una dintre cele mai mari zone urbane din lume (aproape 19 milioane de locuitori). Este situat in statul New York (NY) si are statutul de cel mai mare oras al Statelor Unite inca din 1790, fiind de asemenea si primul oras-capitala al statului si locul de numire a lui George Washington ca primul presedinte al Statelor Unite

De mai bine de un secol este unul din centrele mondiale financiare. New York este, de asemenea, considerat unul din cele mai importante orase din lume datorita influentei sale globale din mass-media, educatie, divertisment, arta si moda. Centru important al afacerilor externe, el gazduieste sediul Organizatiei Natiunilor Unite.

Orasul este impartit in cinci zone: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens si insula Staten Island. Cu peste 19,2 milioane de rezidenti pe o arie de 830 kilometri patrati, New York este metropola cu cea mai mare densitate de locuitori din Statele Unite.

Cum economisesc licentiatii new-yorkezi

Pentru a face fata situatiei dificile in care se afla, acestia fac economii cand vine vorba de mancare. Prefera sa cumpere mai putine produse esentiale, precum lactatele, carnea sau fructele si sa se orienteze mai mult spre supe si ciorbe. Totodata, ei isi dramuiesc bonurile de masa, incadrandu-se in valoarea lor exacta, arata datele Bancii de Alimente.

Vorbim despre o strategie pe care organizatiile o numesc „sacrificiu si suport” si care atrage atentia asupra preturilor crescute ale alimentelor. Potrivit rezultatelor Food Bank, costul alimentelor de baza, precum oua, lapte si carne s-a majorat anul trecut in Statele Unite cu 11%.  

Campusuri cu banci de alimente pentru studenti exista in state precum Georgia, California sau Michigan, insa scolile din New York au mai putine programe orientate catre studenti.

Citeste si:

Salariu de peste 100.000 euro/an, pensie fara nicio contributie, electricitate gratuita si interzis la alcool. Viata in cea mai bogata tara din lume