Pamantul, la cel mai apropiat punct fata de Luna. Ce efecte are fenomenul asupra Terrei? VIDEO
In aceasta seara, Pamantul se va gasi in cel mai apropiat punct de Luna din ultimii 19 ani, adica din 1992 incoace. Evenimentul astronomic se numeste “perigeu lunar” si inseamna ca vom vedea o Luna mai mare ca de obicei. Ea va trece la "doar" 356.578 de kilometri de Pamant, in conditiile in care distanta medie a Lunii fata de planeta noastra este de aproximativ 384.400 kilometri, informeaza www.stirileprotv.ro.
Astronomii spun ca in conditii de cer senin ar trebui sa vedem luna cu 15% mai mare si cu 30% mai stralucitoare.
Potrivit Observatorului Astronomic de la Bucuresti, sambata seara, deasupra Romaniei vom avea luna plina, la ora 20:10.
Fenomenul astronomic nu putea trece neobservat de cei care prevestesc fenomene naturale exceptionale. Unii oameni de stiinta ne avertizeaza ca o astfel de apropiere poate deveni periculoasa.
Altfel spus, Super Luna ar putea perturba climatul Terrei sau ar putea chiar sa provoace cutremure si sa inteteasca serios activitatea vulcanica.
In ultimii 60 de ani, aceste super luni au influnetat evenimentele meteo, ori de cate ori au avut loc: in 1955, 1974, 1992 si 2005. Exemple concrete: tsunamiul din Indonezia, care a omorat sute de mii de oameni, a avut loc chiar cu doua saptaman inainte de perigeul lunar, in ianuarie 2005.
In ziua de Craciun, in 1974, Ciclonul Tracy a devastat o zona imensa de pe continentul australian. Si sa nu uitam de dezastrul din Japonia, care a provocat pana acum mii de morti.
Pe acelasi subiect: