Explozia solara care va atinge Pamantul la putere maxima in urmatoarele ore produce urmari atat in diverse sisteme, cat si la nivel medical. 

Studii recente arata ca furtunile geomagnetice au unele efecte si asupra creierului nostru. Mai exact asupra hipotalamusului.

Tesutul nervos este extrem de sensibil la orice fel de radiatie, ori o crestere a cantitatii asupra corpului si asupra creierului poate avea modificari in structurile centrale. Persoanele cu afectiuni cardiace, cerebrale, varstnicii si femeile insarcinate sa evite zilele acestea plimbarile”, explica prof. dr. Alexandru Vlad Curea, neurolog.

Concret, o buna parte dintre durerile de cap, ametelile, starile de nervozitate si depresiile pot fi puse pe seama acestor explozii solare. De astfel de radiatii nu avem cum sa ne ferim, insa, in afara acestor mici probleme nu ne fac alt rau.

Explozia solara care a aruncat spre pamant materie de dimensiunea planetei Jupiter a fost localizata aproape de centrul discului solar si se apropie de pamant cu o viteza medie de 700 de km pe secunda. Campul magnetic al Planetei noastre incearca sa bareze tsunamiul de particule, dar la o asemenea intensitate nu mai reuseste.

Pericolul este mai pare pentru structurile electrice si electronice, in sensul ca pot sa apara scurt circuite, defectiuni de sateliti si defectiuni de computer”, atrage atentia Ioan Marius Piso, directorul Agentiei spatiale Romane.

China deja se confrunta cu asa ceva.

La noi parerile sunt impartite. Unii considera ca nu vom fi afectati, altii vorbesc insa despre o furtuna electromagnetica in aceasta seara.