Astfel, medicii de familie vor primi mai putini bani de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru consultatii, dar mai multi bani pentru serviciile acordate bolnavilor care vin la cabinet.

Doctorilor insa nu le convine aceasta modificare si au criticat-o. Potrivit unui comunicat de duminica al Colegiului Medicilor din Romania, doctorii cred ca modificarea acestui raport ar putea duce la scaderea venitului pe cabinet si deteriorarea functionarii acestuia.

Medicii vor ca structura actuala a fondului pentru plata serviciilor in medicina de familie de 90%-10% si valoarea minim garanta pe toata durata derularii contractului, respectiv 5 lei per punct per capita si 3 lei pentru servicii sa ramana neschimbate. 
 
CNAS a modificat sistemul de plata al medicilor de familie, astfel ca ei ar urma sa primeasca 70% pentru plata per capita si 30% pentru plata per serviciu, concomitent cu revizuirea pachetului de servicii.

Totodata, CNAS a stabilit numarul maxim de persoane care pot fi inscrise pe lista medicului de familie respectiv 2.200, incluzand atat persoane beneficiare ale pachetului de servicii de baza, cat si persoane beneficiare ale pachetului minimal de servicii medicale.

De asemenea, potrivit proiectului, o alta modificare vizeaza eliberarea medicamentelor atat pe denumirea comuna internationala (DCI), cat si pe denumirea comerciala, pentru flexibilitate in prescriere.

Cititi mai multe stiri pe www.mediafax.ro!