Potrivit sondajului, 39% dintre respondenti cred ca medicii ar trebui platiti cel mai bine. Un sfert dintre raspunsuri au indicat profesorii ca meritand cele mai mari venituri, urmati de cercetatori, cu aproape 17% dintre raspunsuri.

Pentru salarii mari pentru functionarii din diverse institutii publice au votat mai putin de un procent dintre respondent, parlamentarii si procurorii aflandu-se de asemenea in coada clasamentului. Pentru salarii mari pentru judecatori si politisti au optat sub cinci procente dintre romani.

Spre comparatie, legea unitara de salarizare propune, in schimb, ca cele mai mari salarii de la stat sa fie incasate de presedinte, parlamentari, membrii Guvernului sau functionarii din ministere.

In prezent, salariul unui medic rezident porneste de la 920 de lei, iar cel al unui professor debutant este de 800 de lei.

Studiul Myjob a fost realizat online, in perioada 28 ianuarie-15 februarie, pe un esantion de 6.521 de respondent. Majoritatea participantilor la sondaj au studii superioare finalizate.