Un calcul ZF arata ca o persoana care economiseste anual 17.500 de euro, adica echivalentul unei sume lunare de 1.500 euro, timp de 20 de ani ar putea avea in conturi un milion de euro daca plaseaza acesti bani la o dobanda anuala de 10% garantata.

Profitul obtinut in fiecare an este reinvestit. Calculul ZF este pur ipotetic avand in vedere ca pe un termen asa de lung de timp nu exista o garantie reala ca o un depozit la banca sau un alt timp de instrument de economisire sau de investitii poate livra constant timp de 20 de ani un randament anual de 10%.

Actiunile de exemplu pot aduce si profituri de 50% intr-un an, pentru ca mai apoi sa scada puternic si sa stearga din profiturile acumulate in mai multi ani.

Astfel ca una dintre cele mai bune solutii pentru a ajunge la primul milion de euro sta de fapt in combinarea mai multor instrumente de investitii (actiuni listate la bursa, fonduri de investitii, depozite bancare) astfel incat la finalul anului profitul cumulat al tututor investitiilor facute sa fie de 10%. Nici de aceasta data nu exista insa o garantie asupra castigului.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.