Sheryl Sandberg este cea mai cunoscuta figura de la Facebook, dupa cea a cofondatorului Mark Zuckerberg. Si daca Zuckerberg detine 24% din companie, surse din interior sustin ca pentru a atrage specialisti bine cotati, cofondatorii le-au promis o parte din firma.

Atunci cand Sandberg s-a alaturat echipei de la Facebook, alti doi “locotenenti” importanti au fost cooptati: Sean Parker si Owen Van Natta.

Cand Sandberg a fost angajata, in 2008, directorii erau recompensati cu 1% din companie, iar cei cu functie de vicepresedinte primeau de 5 ori mai mult.

Inainte de a veni la Facebook, Sandberg nu era o necunoscuta. Lucrase pentru Google, la departamentul de publicitate, si alte companii incercasera sa o recruteze pentru functia de CEO.

Al doilea om dupa Zuckerberg, in carti pentru Trezoreria SUA. Cum a devenit COO-ul Facebook cea mai puternica femeie din Silicon Valley. FOTO

Potrivit surselor citate de Business Insider, Sandberg ar fi putut primi la angajare cel mai probabil 1,25% din companie, ceea ce inseamna ca, la o valoare de 100 de miliarde de dolari, de care se apropie Facebook, directoarea de operatiuni ar “valora” in prezent 1,25 de miliarde de dolari. Daca, insa, si-a negociat mai mult, valoarea averii sale va creste proportional cu procentul detinut.

Anul trecut, a avut un salariu de baza de 295.833 de dolari, cu un bonus de 86.133 dolari.

Oamenii care au pus pe picioare Facebook incep sa-l paraseasca pe Zuckerberg, fondatorul retelei

Potrivit Forbes, mai multe femei de afaceri au averi peste 1,25 miliarde de dolari, dar majoritatea le-au mostenit. Abia pe locul 420 in topul revistei americane se regaseste Oprah Winfrey, care a facut singura o avere de 2,7 miliarde de dolari. In top se mai afla si scriitoarea britanica JK Rowling, cu o avere estimata de 1 miliard de dolari.

In functie de procentul pe care il detine la Facebook, Sandberg se numara printre ele sau ar putea fi cea mai bogata femeie care si-a facut singura averea.

Facebook recruteaza cateva mii de ingineri pentru sediul din New York. Candidatii de care Zuckerberg e interesat