Mark Zuckerberg se poate considera un om foarte bogat. Antreprenorul in varsta de 27 de ani nu se multumeste insa cu un asemenea titlu. Curand, el ar putea deveni mult mai mult de atat, noteaza si The Economist.

Cele 28,4% de actiuni pe care le detine in cadrul retelei de socializare Facebook i-ar putea dubla averea. Daca oferta publica initiala anuntata saptamana trecuta de Facebook va fi evaluata la 100 de miliarde de dolari, CEO-ul Facebook ar putea deveni posesorul unei averi de 28,4 miliarde de dolari. Suma care l-ar pozitiona tocmai pe locul noua in topul de anul trecut al miliardarilor lumii.

Remarcabil in cazul lui Zuckerberg este tocmai varsta sa. La 27 de ani poate fi catalogat drept cel mai bogat dintre bogatasii lumii, cu o diferenta considerabila fata de urmatorii clasati. In top 100, doar Larry Page si Sergey Brin, co-fondatorii Google, au pana in 40 de ani. Asadar, raportat la varsta, Zuckerberg ar putea fi considerat cel mai bogat om de pe planeta.

Iata un grafic al celor mai instariti oameni ai lumii. Averile nete ale acestora sunt prezentate mai jos, alaturi de varstele lor si domeniul de activitate in care s-au remarcat.

Sursa grafic: The Economist