Bono detine 1,5 % din actiunile Facebook, prin firma sa, Elevation Partners. Actiunile sale sunt evaluate la aproape un miliard de dolari (630 de milioane de lire sterline), cand Facebook va fi listata la bursa.

Bono a investit in Facebook in 2009 si a platit aproape 90 de milioane de dolari (56 de milioane de lire sterline) pentru actiunile sale.

Astfel, Bono ar putea deveni, in curand, cel mai bogat rocker in viata, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, cu 300 de milioane de dolari mai bogat decat cel care conduce clasamentul in prezent, Sir Paul McCartney.

Publicul se asteapta ca o parte din banii castigati de Bono sa fie indreptati catre actiunile caritabile pe care acesta le sustine in tarile subdezvoltate de pe continentul african.

Bono s-a remarcat atat ca lider al trupei U2, cu hituri precum "One" sau "With or Without You" si turnee mondiale spectaculoase, cat si prin implicarea sa in actiuni ce au de-a face cu apararea drepturilor omului in tari din Africa sau Asia. Numele lui Bono a fost vehiculat de mai multe ori ca propunere la Premiul Nobel pentru Pace.