Scaderea in serie bruta consemnata in intervalul analizat a fost din cauza reducerii comertului cu autovehicule cu 41,4% si a celui cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor cu 28,3%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei a inregistrat in ianuarie o cifra de afaceri cu 7% mai mare comparativ cu luna similara din 2009 ca serie bruta si cu 4,8% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Comparativ cu decembrie 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor s-a redus in ianuarie cu 27,8% ca serie bruta, din cauza diminuarii comertului cu autovehicule cu 38,7% si a celui cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor cu 17,2%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in ianuarie 2010 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o crestere cu 4,9%, provenita in principal de la activitati ale agentiilor turistice si ale tur-operatorilor cu 22,2%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a urcat in ianuarie cu 8,4% fata de decembrie 2009, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.