Nu mai construim cladiri noi, in schimb le carpim pe cele vechi!
Nu mai facem constructii noi, le reparam pe cele vechi. Lucrarile de constructii au scazut in luna ianuarie cu 12% comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit datelor Institutului National de Stastistica. Scaderea vine din sectorul lucrarilor de reparatii capitale si de constructii noi, in timp ce segmentul de intretinere si reparatii curente a fost in crestere.
Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi, ca serie bruta, la lucrari de reparatii capitale (29,2%) si de constructii noi (29,1%), in timp ce lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 82,4%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).
Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor a scazut cu 42,4% la cladirile rezidentiale si cu 28,4% la cele cladirile nerezidentiale. La constructiile ingineresti s-a inregistrat o crestere cu 16,3%.
Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in luna ianuarie cu 12,6%. Pe elemente de structura, reduceri s-au inregistrat la lucrarile de constructii noi, respectiv 30,9%, si la lucrarile de reparatii capitale, de 28,4%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 75,3%.
Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii, ajustat, a scazut la cladirile rezidentiale, cu 42,3%, si la cladirile nerezidentiale, cu 28,1%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 15,4%
Comparativ cu decembrie 2009, in ianuarie 2010, volumul lucrarilor de constructii a scazut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 64,5%, respectiv 6%.
Acest trend negativ s-a evidentiat pe toate elementele de structura. Astfel, lucrarile de reparatii capitale au coborat cu 71,6%, cele de constructii noi cu 64,3%, iar lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 61,7%. Pe tipuri de constructii, scaderi s-au inregistrat la constructiile ingineresti 65,1%, la cladirile nerezidentiale 64,4% si la cladirile rezidentiale 62,7%.
Pe acelasi subiect: