NUMERE DE URGENTA: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 si 021/3122547

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DE MARTI, 3 NOIEMBRIE

UPDATE 13:05 Premierul Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern: "Adoptam ordonanta de urgenta prin care dam putere direct celor de la ISU sa verifice localurile, unde au loc actiuni ce implica foarte multa lume, sa le verifice din punctul de vedere al respectarii conditiilor privind protectia impotriva incendiilor si sa ia pe loc masura inchiderii acestora, pana la momentul cand indeplinesc conditiile. Sunt masuri dure, nu inchidem toate cluburile din tara, ci doar pe cele care nu respecta regulile si doar pe perioada in care fac ceea ce trebuiau sa faca, sa ia masurile necesare".

UPDATE 12:00 Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au decis in sedinta de marti sa le recomande televiziunilor sa nu transmita imagini de la priveghi si de la ceremoniile funerare ale victimelor din clubul Colectiv.

"Au inceput sa vina reclamatii (pe tema relatarilor de la televiziune despre tragedia din clubul Colectiv n.r.), se lucreaza pe perioada respectiva si cand vom avea gata monitorizarea va intra in sedinta. As vrea sa va citesc un apel venit din partea familiilor lui Mihai Alexandru si Catalinei Ionita, victime ale tragediei din clubul Colectiv, care fac apel la decenta si discretie, cerand reprezentantilor institutiilor publice mass-media, societatii civile sa respecte dreptul la intimitate al familiilor indoliate", a declarat vicepresedintele CNA, Rasvan Popescu.

Potrivit acestuia, familiile cer presei sa se abtina de la a filma, transmite, prelua imagini de la priveghi si ceremoniile funerare ca o dovada de respect in memoria celor decedati.

La randul sau, Dorina Rusu, un alt membru CNA, a spus ca a facut o autosesizare privind modul in care a fost tratata tragedia.

"M-am uitat in primul rand ca telespectator, parinte, ca om normal, ceea ce am avut in vedere cand am facut aceasta autosesizare nu a fost sa amendez pe cineva neaparat, ci cred ca este necesar sa facem o analiza, sa vedem cum s-au abordat lucrurile si mai ales pentru ca eu cred ca, daca s-a intamplat ceea ce s-a intamplat, s-a intamplat deoarece institutiile din tara aceasta nu si-au facut datoria asa cum trebuia", a fost de parere Dorina Rusu.

UPDATE 09:00 Pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii" Bucuresti-Ilfov primesc consiliere psihologica dupa interventia de vinerea trecuta de la clubul Colectiv.

Asistenta psihologica, dar si religioasa este asigurata de cinci psihologi si de preotul militar al inspectoratului, conform unei informatii publicate pe site-ul ISU.

"Insotirea psihologica a misiunii a fost realizata in timp real de un psiholog al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta 'Dealul Spirii' Bucuresti-Ilfov. De asemenea, preotul inspectoratului a fost solicitat la finalul interventiei pompierilor, oficiind o scurta rugaciune pentru cei decedati. Echipa de psihologi de la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta 'Dealul Spirii' Bucuresti-Ilfov a oferit suport psihologic salvatorilor inca din noaptea interventiei, demersul continuand si in prezent, avand in vedere numarul foarte mare al personalului implicat in operatiunile de salvare. Totodata, in incinta bisericii de la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta 'Dealul Spirii' Bucuresti-Ilfov, preotul a oferit suport pentru pastrarea echilibrului sufletesc al cadrelor si al familiilor victimelor", precizeaza sursa citata.

UPDATE 08:30 Inca o persoana ranita in urma incendiului din clubul Colectiv a murit. Este vorba despre o tanara de 27 de ani internata la Spitalul Pantelimon. Pacienta avea arsuri pe 50% din suprafata corpului.

O tara intreaga cere sa se faca dreptate, iar responsabilii sa plateasca. Si, in acelasi timp, o tara intreaga ii plange pe cei 32 de tineri morti si este alaturi de supravietuitori.

Targu Jiu, Bistrita, Targoviste se inalta zi de zi, seara de seara, rugaciuni pentru toti acesti nevinovati, care au avut parte de un destin atat de nedrept. Iar lumina candelelor ramane mereu aprinsa pentru ei.

Centrul orasului Targu Jiu s-a umplut luni seara de oameni care au vrut sa aprinda lumanari pentru victimele din Colectiv. S-au mobilizat pe retelele de socializare si, dupa cateva ore, se reunisera in fata unui covor de candele.

Localnica: "E groaznic, eu de trei zile nu mai sunt buna de nimic. Bietii parinti care si-au pierdut copii".

Lcalnic:"Autoritatea statului roman e sublima, dar lipseste cu desavarsire, e zero."

Prefectul de Gorj a cerut o statistica exacta a localurilor din tot judetul si a anuntat controale severe.

Si la Alba Iulia, oamenii s-au rugat pentru cei care au pierit atat de tineri si pentru cei care sufera acum in spital.

Parinte:"Am vrut sa fim solidari cu toti care nu mai sunt cu noi si sa rugam pe Dumnezeu sa aiba mila de cei din spitale."

Dovada de solidaritate au dat si aproape 100 de oameni din Targoviste.

Localnic:"Suntem consternati, aproape ca nu mai avem cuvinte. Nu puteam sa ne inchipiuim ca se poate intampla asa ceva..."

La Bistrita, aproape 150 de tineri au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor. Apoi au intonat imnul Romaniei.

Participanta:"Incidentul care tocmai care a avut este ca un semnal de desteptare pentru noi, pentru tara noastra."

Participanta: "Trebuie sa ne trezim toti la realitate, trebuie sa facem o schimbare."