Expirat este unul din cele mai vechi cluburi din Capitala, alaturi de Fire si Club A. Andrei Sosa, patronul localului, a facut anuntul printr-o postare pe Facebook, in care spune cu sinceritate ca, din 2003, a pus si el in pericol viata a mii de tineri.

"Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Stiu ca o sa faca multi ani de puscarie. Ar fi trebuit sa ma ia si pe mine", a mai scris pe Facebook, duminica noapte, Adrian Sosa.

"Nimeni nu isi asuma responsabilitati. Si ma repet si ma pun in capul listei" - mai spune el, dupa ce a explicat cat de simplu se poate obtine o autorizatie de functionare.

Iata textul integral postat pe Facebook de Adrian Sosa:

"Îmi cer scuze si imi asum,

Din 2003 am pus viața a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Și cate-odata și in timpul săptamânii.
Poate, sa-mi cumpăr un G-Klasse, poate că mai mult de atât nu m-a dus capul să fac... Am terminat o facultate tehnică, aș fi putut fi un bun inginer pentru patrie... M-am eșuat in "meseria" asta de cârcimar. Mi-am asumat cunoașterea in amănunt a tuturor legilor. Chiar daca eu ar fi trebuit, dupa calificarea mea să văd câți amperi sunt in tabloul de siguranțe și dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am facut suficient de bine. Am avut destule "avarii: electrice in astia 14 ani. Si mult imporvizatii...

Cred că alături de Fire si Club A suntem cei mai vechi care încă mai funcționăm in București.

Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Știu ca o sa facă mulți ani de pușcarie. Ar fi trebuit să mă ia și pe mine.

Chiar dacă, pâna la experiența actuală, cred că am făcut aproape tot ce mă ducea capul.

În alt context am facut un bilanț al taxelor pe care le-am plătit la statul Român doar în ultimii 5 ani - 2.700.000 lei

Ce .... a făcut statul cu banii astia? Banii astia sunt banii plățiti de fiecare care a baut o bere prin Expirat...
Am funcționat pe "propria răspundere" de 14 ani...
Ne-a "tras cineva de urechi" in anii aștia?

Știu și văd că funcționarii statului stau pe salarii de 2 lei și ar trebui șă-și asume multe. Știți care e paradoxul - clădirea în care e Expiratul și Energiea este construită in 1913 ca o investiție privată de un doctor - Leonte Anastasievici. Este numele străzii pe care am parcat mașina la al 4-leal spital căutându-l pe Rugină - Spitalulul Municipal. Vă dați seama "câti bani făcea" un medic acum 100 de ani?

Știti cum se obține autorizația de funcționare de la primărie? Depui in ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai - CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsectie, o taxă etc. Și prin aprilie se elibereză autorizația. Credeți-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze și sa dea o autorizație pe baza actelor cerute. Treabă de 20 minute in 4 luni...

Nimeni nu iși asuma responsabilități.
Și mă repet și mă pun în capul listei.

Vrem demisii și așa ar trebui să facă niște oameni normali la cap.

Încă nu conștientizâm conceptul de demisia de onoare.

Nu implică asumarea vinovăției, ci asumarea unui sistem in care ești și care nu funcționează cum trebuie, nu neapărat din vina ta. Dar în care, la un anumit dat nu a
funcționat.

Eu îmi dau demisia.

Expirat-ul din București se închide.

De astazi nu mai pot să-mi asum vieți. Sau poate pot. Om vedea.

P.S. A venit mult anunțatul control de la ponta. 20 de uniforme de la Poliția locala. O singură domnișoară de la ISU. Luni dimineața, înainte să merg la Rugină o sa trec sa văd dacă am greșit in "declarația pe propria raspundre". Eu zic că nu. Nu a murit/ sau nu a pățit nimeni nimic grav in acești ani.
Din partea politiei locale, după toate actele cerute am primit amenda 1000 lei ca mai aveam terasa deschisa (afara etau 8-10 grade). Principilul românesc al oricărei autorități că trebuie să dăm oricum amendă.

P.S.2 În sectorul 4 primarul zice că nu stie și nu iși poate asuma nici-o vină. În sectorul 5, nu mai avem primar - cred că știți...

P.S.3 Din păcate statul este dușmanul "de clasă" al oricărui "mic/ mediu" comerciant. Ăla mare are lobby, noi suntem "mici/medii șpăgari"
Pardon!!! Bre... Ar trebui să ne fie partener... dar asta e o altă discuție

P.S. 999 Atâtea astea am vorbit atat de des cu Rugina pentru că am știut/ văzut/ criticat/ dezbătut degeaba la un șpritț..."

 

Îmi cer scuze și imi asum,Din 2003 am pus viața a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Și cate-odata și in...

Posted by Andrei Sosa on Sunday, November 1, 2015
Club din Brasov, Rockstadt, a anuntat ca se inchide temporar: Am izolat fonic cu acelasi burete ca la Colectiv
 
Luni dimineata, un alt club, de aceasta data din Brasov, a anuntat ca se va inchide temporar.
 
Pe pagina de Facebook a clubului Rockstadt a fost postat un mesaj, in jurul orei 11:00, in care administratorii spun ca "am decis reevaluarea conditiilor de siguranta aflate in clubul Rockstad".
 
"La o analiza amanuntita asupra buretelui de izolare fonica, s-a constatat ca acesta face parte din aceeasi categorie de burete folosita in clubul Colectiv din Bucuresti. In acest sens, vom intra in renovare pentru a inlocui intreaga suprafata de burete cu un material ignifug ce nu poate permite arderea", se mai precizeaza in postare.
 
Iata mesajul integral: "Clubul Rockstadt isi suspenda temporar activitatea Ca o reactie imediata a celor intamplate la Bucuresti, am decis reevaluarea conditiilor de siguranta aflate in clubul Rockstadt. Desi clubul dispune in acest moment de cai de iesiri in caz de urgenta, hidrant si stingatoare, la o analiza amanuntita asupra buretelui de izolare fonica, s-a constatat ca acesta face parte din aceeasi categorie de burete folosita in clubul Colectiv din Bucuresti. In acest sens, vom intra in renovare pentru a inlocui intreaga suprafata de burete cu un material ignifug ce nu poate permite arderea. Mai mult, in club va fi montat un sistem de stingere cu sprinkele, in conformitate cu reglementarile europene aflate in vigoare. Nu in ultimul rand, dorim sa mentionam ca luam absolut toate masurile de preventie aflate in actuala legislatie si mai mult, instalam si alte masuri pentru a fi absolut siguri ca niciodata nu ne vom afla in tragica situatie petrecuta la Bucuresti. In ce priveste redeschiderea clubului, desigur, vom comunica oficial acest lucru in momentul in care toate detaliile vor f puse la punct."