Din cele 2,97 de milioane de lei achitate online anul trecut, 1,4 milioane au fost platite de aradeni, potrivit studiului citat.

Care este valoarea media a unei tranzactii

Valoarea medie a unei tranzactii in Arad este in crestere - 450 de lei in 2010 si de 390 de lei in 2009, mult peste media nationala de 320 de lei pe tranzactie.

In cazul primariilor din Bucuresti (Sectoarele 2, 4 si 6) valoarea medie a unei tranzactii  este sub media pe tara.

Citeste aici Cat te costa sa platesti taxe si impozite online cu cardul

Cea mai mare valoare medie a unei tranzactii de plata cu cardul pe Internet se inregistreaza pe Primaria Pitesti: 710 de lei.

Ghiseul.ro, inca in teste

De la 1 ianuarie, impozitele si taxele locale, indiferent de localitate in care te afli, trebuiau sa poate fi platite pe platforma ghiseul.ro. Cu toate acestea, la aproape doua saptamani de la aceasta data, sistemul este inca nefunctional, iar autoritatile spun ca "in curand" acesta va fi concrent.

Recent, in sedinta de Guvern, presedintele Traian Basescu l-a "avertizat" pe ministrul Comunicatiilor care are termen pana in martie sa rezolve aceasta problema! In caz contrar, "ii va lua cardul de credit de tot".

Ce primarii accepta plata cu cardul

Pana la finele anului trecut, 20 primarii permiteau plata prin Internet a taxelor si impozitelor locale, prin intermediul cardului bancar: Arad, Baia Mare, Bucuresti – Sectoarele 2, 4 si 6, Carei, Campia Turzii, Cluj-Napoca, Dej, Drobeta Turnu-Severin, Lugoj, Oradea, Pitesti, Pucioasa, Sighetul Marmatiei, Sibiu, Sovata, Rasnov, Timisoara si Targu Jiu.

De la inceputul acestui an, o serie de trei noi primarii au implementat serviciul de comert electronic pe site-urile proprii: Consiliul Judetean Bistrita, Primaria Cluj-Napoca si Primaria Constanta.

La nivel national sunt 3.495 de primarii si aproximativ 14 milioane de contribuabili, persoane fizice si juridice.