Christine Lagarde a fost aleasa pentru un mandat de cinci ani, incepand de marti, fiind prima femeie la conducerea FMI.

Totodata, alocatia neta anuala pentru cheltuieli va fi de aproape 84.000 de dolari pentru Lagarde, a anuntat Fondul, comparativ cu 75.000 dolari, in cazul lui Dominique Strauss-Kahn.

Directorul general al FMI nu trebuie sa justifice modul in care cheltuieste alocatia anuala, aceasta fiind destinata asigurarii unui standard de viata adecvat pozitiei de reprezentant al institutiei.

Potrivit comunicatului care anunta investirea noului director general, Lagarde trebuie "sa respecte cele mai inalte standarde de comportament etic si sa faca tot posibilul pentru a evita chiar si aparenta unui comportament impropriu".

Ministrul francez de Finante, Christine Lagarde, este noul sef al Fondului Monetar International

Strauss-Kahn ar putea scapa de acuzatiile de viol. In Franta a aparut o alta femeie care sustine ca a fost agresata de DSK

La momentul preluarii postului de catre Strauss-Kahn, Fondul ii cerea acestuia sa "respecte standardele de comportament aplicabile angajatilor FMI".

Lagarde a fost desemnata director general dupa ce postul a devenit vacant la mijlocul lunii mai, ca urmare a demisiei lui Dominique Strauss-Kahn, arestat la New York pentru acuzatii de viol, respinse de fostul oficial.

Citeste si:

Povestea americanilor care fac avere vanzand imobile ipotecate. Profit de 3 mil dolari/an

A devenit o economie puternica intr-un an, cat altele in sapte, dar se clatina din temelii. Pericolul clasei de mijloc chineze