Dan Adamescu ar fi luat legatura cu un martor important in dosarul in care el era acuzat pentru a-l influenta. I-ar fi oferit avocati si sofer la scara, pentru a controla vizitele pe care martorul le facea la Directia Nationala Anticoruptie. Toate aceste informatii se regasesc in motivarea instantei Curtii de Apel bucuresti, cea care a decis sa il aresteze pe Adamescu.

Omul de afaceri ar fi vorbit cu mai multe persoane, la scurt timp dupa ce a aflat ca 4 judecatori de la Tribunalul Bucuresti au fost arestati pentru ca solutionau dosare de insolventa in functie de mita pe care o primeau. Unele dintre aceste dosare erau ale lui Adamescu.

Cand firmele sale erau perchezitionate, mai afirma magistratii, Adamescu i-a telefonat martorei, care a cerut sa i spuna ce are de facut in continuare «si cum procedeaza?», iar inculpatul a formulat, la randul sau, o intrebare: «la tine nu s-a schimbat nimic, a ramas asa?». Iar martora a afirmat «eu trebuie sa modific declaratia...»",

Judecatorii Curtii de Apel au luat in calcul si puterea financiara a miliardarului Adamescu.

"Inculpatul este cetatean german, dar traieste in Romania, tara in care se bucura de o pozitie de putere si influenta datorata, exclusiv, faimei averii detinuta in conturi, un imperiu financiar cladit pe afaceri interesand diverse si importante domenii, inclusiv domeniul media. Aceasta este de natura sa creeze perceptia publica a ideii ca, de pe asemenea pozitie, poti cumpara pana si justitia, dupa bunul plac si in propriul interes pentru a obtine si mai multe avantaje materiale, iar averea detinuta apara conduita ilicita si confera imunitate in fata legii".

Adamescu este al doilea cel mai bogat roman cu o avere estimata la 900 de milioane de euro. El detine cea mai mare firma de asigurari, trei hoteluri, magazine, firme de constructii si imobiliare si o echipa de fotbal.

Omul de afaceri este acuzat ca a dat 20 de mii de euro mita unor judecatori pentru a-i determina sa ia decizii in favoarea sa, in dosare de insolventa. Intr-unul dintre ele ar fi clubul de fotbal Otelul Galati, declarat in prag de faliment, cu toate ca avea in conturi mai multe milioane de euro.