Referitor la declararea insolventei pentru firma Baumaister, apartinand lui Adamescu, procurorii spun ca un lichidator judiciar s-a oferit sa obtina solutia favorabila in instanta. Ar fi cerut 22.000 de euro mita. Banii au fost virati, sustin anchetatorii, in contul unui avocat, avand drept justificare in fals asistenta juridica. De aici, ei au ajuns 10.000 euro la judecatorul Roventa si 10.000 la judecatorul Stanciu. Restul de 2000 de euro ar fi ramas la lichidator.

Procurorii vorbesc de mai multe dosare de insolventa cu nereguli, in care apare numele lui Dan Adamescu.

Un exemplu este FC Otelul Galati, club care a intrat in insolventa la numai cateva luni dupa ce omul de afaceri il cumparase. La momentul vanzarii, clubul avea aproape 8 milioane de euro in conturi.

Omul de afaceri Dan Adamescu are probleme cu mai multe firme pe care le detine.

Cea mai mare afacere a lui Dan Adamescu este firma de asigurari ASTRA, o companie care la un moment dat a detinut recordul de persoane asigurate din tara noastra. Acum firma are dificultati financiare.

O alta proprietate emblematica a familiei Adamescu este Hotelul Intercontinental, cumparat de curand si care intregeste sirul de hoteluri, care include Rex Mamaia sau Pullman Bucuresti.

Anchetatorii au descins ieri si la Intercontinetal, de unde au ridicat mai multe documente, dar si la Astra Asigurari. Este posibil ca investigatiile sa se extinda si la celelalte societati comerciale detinute: trei firme in domeniul imobiliar, una in vanzari de electronice si inca una de constructii.

Sa nu uitam insa de cea mai cunoscuta proprietate a lui Dan Adamescu: celebrul Magazin Unirea, pe care il stiu toti romanii si care, acum, se numeste Unirea Shopping Center.

Cu o avere estimata de Forbes la 900 de milioane de euro, in 2013, familia Adamescu sta linistita pe locul doi, in topul milionarilor. Banii din industria hoteliera, fotbal, asigurari si mass-media se regasesc in stilul de viata al acestei familii.

Desi se bucura de aceeasi bani, comportamentul membrilor familiei Adamescu este insa diferit.

Seniorul Dan Adamescu isi arata puterea numai prin resedinta de pe Bulevardul Aviatorilor: fosta vila a demnitarului comunist Ioan Gheorghe Maurer, care numara 18 camere, dar si prin cele doua limuzine de jumatate de milion de euro fiecare: un Maybach si un Rolls Royce.

Cu totul alta este situatia fiului sau vitreg, Rani Palade, un barbat trecut de 30 de ani, care sta mai mult in America sau Dubai. Cand vine in tara, insa, isi etaleaza iubitele din lumea mondena si supermasinile, in fata cluburilor exclusiviste: un Ferrari, un Mercedes SLR, Porsche Carrera GT si lista ar putea continua.

Al doilea baiat al lui Adamescu, Alexander, pare sa fie cel care va prelua afacerile de la tatal sau. Numele lui insa este mentionat in ancheta procurorilor, pentru ca ar fi luat parte la discutiile purtate cu lichidatorii judiciari si cu judecatorii.