Morgan Stanley, Bank of America si JPMorgan se numara printre intermediari, au adaugat sursele.

"O oferta publica initiala este doar una dintre multele tactici pe care le avem in vedere", a declarat un purtator de cuvant al LinkedIn, refuzand sa ofere alte detalii.

Mai multe companii active pe Internet, intre care LinkedIn si Zynga, un producator popular de jocuri online, iau in calcul oferte publice inaintea unei miscari similare din partea Facebook, au afirmat doua surse.

"Unele din aceste companii vor sa se listeze pentru a lua fata Facebook si a altor competitori. Daca Facebook s-ar lista inaintea LinkedIn credeti ca ar mai fi cineva foarte atent la LinkedIn?", a intrebat una din surse.

Facebook nu va incepe procedurile pentru o oferta publica initială pana la sfarsitul lui 2012, a afirmat, in septembrie, Peter Thiel, membru in consiliul director al companiei.

Situatia s-ar putea schimba insa. Autoritatile americane analizeaza o investitie de 500 de milioane de dolari derulata la Facebook si angajamentul atragerii a inca un miliard de dolari, anuntate saptamana aceasta, a declarat o sursa.

Comisia pentru Bursa si Valori Mobiliare din SUA va analiza daca numarul actionarilor Facebook a depasit limita de 499, sub care o companie poate ramane nelistata. Daca autoritatile decid ca pragul a fost depasit, intrarea pe bursa a Facebook ar putea fi accelerata.

LinkedIn, cea mai populara retea de socializare din lume destinata mediului de afaceri, are circa 85 de milioane de utilizatori. Vanzarea de actiuni LinkedIn pe piata de capital secundara SharesPost evalueaza LinkedIn la aproximativ 2,2 miliarde de dolari.