Succesul unor retele de socializare pleaca de la rapiditatea cu care mii de oameni pot sa comunice. In momentul in care au postat materiale video sau informatii scrise, ele pot fi accesate instant de toti prietenii.

Unele companii au observat insa ca productivitatea scade cu 20%, atunci cand angajatii isi pierd timpul pe internet, asa ca au introdus restrictii.

Directorul unei firme de resurse umane, de pilda, plateste un soft care ii impiedica pe oameni sa acceseze site-uri in interes personal.

Am vazut chestiuni foarte grave care se intampla intr-o zi obisnuita de lucru si timpul petrecut al unei perosoane care lucreaza pe computer. Cat timp sta pe Messenger si cat timp petrece pe alte siteuri care nu au nicio legatura cu lucru", spune Catalin Stefanescu, directorul firmei.

Firmele care vand astfel de softuri se lauda cu cresteri de 15% de la luna la luna.

Patronii au devenit constienti ca informatia existenta in cadrul companiei lor este pretioasa si merita orice efort pentru a fi protejata

Acelasi studiu arata insa ca peste un sfert dintre angajatii acestor companii incalca regulile si reusesc astfel sa aiba acces nelimitat la site-urile interzise.