Facebook valoreaza 11,5 miliarde de dolari, spun expertii, o cifra care face orice competitor direct al retelei de socializare online sa se faca verde de invidie.

News Corp. a cumparat, de pilda, compania Intermix Media, care opereaza site-uri de marketing si entertainment ca MySpace.com sau Flowgo.com, platind pentru toate acestea "umila" suma de 411 milioane de dolari, potrivit datelor obtinute de Bloomberg.

Aceasta noua evaluare vine doar ca o confirmare a celor anterioare. In 2007, Microsoft a cumparat 1,6% din actiunile Facebook la un pret ce plasa reteaua de socializare la o valoare de 15 miliarde de dolari, iar anul trecut, in plina criza, investitorii rusi de la Digital Sky Technologies au cumparat 1,96% din actiuni la un pret ce ducea Facebook la o valoare totala de 10 miliarde de euro.

SharesPost Inc. tine sa precizeze insa ca valoarea stabilita este "pur orientativa", intrucat informatiile despre companie nu sunt foarte usor de obtinut.

Citeste si: Romanii dau iama pe Facebook si Twitter. Suntem pe locul doi in Europa la utilizarea retelelor de socializare

Tu ai cont pe unul sau mai multe site-uri de socializare? (114 voturi)
Da, chiar pe Facebook.
64.91%
Da, dar nu pe Facebook.
10.53%
Nu am.
20.18%
Nu am, dar imi voi face.
4.39%