Spre exemplu, operatorul low cost Wizz Air are curse cu plecare din aeroportul Baneasa, Bucuresti inspre Milano-pret 70 de lei, Pisa-pret 90 de lei si Paris-pret 90 de lei. Daca vrei sa pleci de pe aeroportul din Cluj-Napoca, ofertele la super preturi sunt urmatoarele: Torino 15 lei, Pisa 30 de lei si Dusseldorf 70 de lei. Tarife la fel de mici gasesti si daca optezi pentru plecarea de pe aeroportul din Timisoara: Bologna 15 lei, Venetia 30 de lei si Londra 90 de lei.

Atentie insa, preturile sunt valabile pentru o calatorie, deci daca vrei dus-intros, vei plati dublu sau chiar mai mult. Potrivit site-ului Wizz Air aceste tarife au taxele incluse si sunt valabile doar daca plata se face prin transfer bancar. Totodata, fiecare bagaj va fi taxat separat.

Un alt operator low cost de la noi, Blue Air iti ofera mai multe orase europene la preturi de pornire de 20 de euro/ cursa. Exemple in acest sens sunt cursele Bucuresti-Florenta si Bucuresti-Dublin.

Daca iti rezervi un zbor pana pe 27 martie, ai parte de alta oferta...mai multe destinatii cu plecare din Bucuresti, Cluj si Arad la 40 de euro/cursa. Din Bucuresti zbori cu acest tarif la Lyon si Verona, din Cluj la Roma si Paris, iar din Arad poti ajunge la Verona si Valencia.

In cazul in care esti interesat sa pleci intr-o excursie in Cipru, atunci grabeste-te sa-ti rezervi un bilet pana pe 22 martie cu 50 de euro. Plecarile se fac pe data de 28 si 29 martie, iar destinatiile ofertate sunt Larnaca si Pafos.

Pentru cei care au ceva mai multi bani alocati de vacanta, Blue Air mai are o promotie in aceasta perioada si pentru destinatii din afara Europei, mai precis pentru Havana si Bangkok, la preturi de 370 de euro si respectiv 350 de euro/ zborul de persoana. Taxele sunt incluse,  dar aveti grija pentru ca si locurile la toate aceste oferte sunt limitate.

Nici companiile de linie nu se lasa mai prejos si concureaza puternic operatorii low cost. Spre exemplu, Taromul, va introduce din 28 martie doua oferte- catre Nisa si Riga- la 157 de euro si 124 de euro, zbor cu taxele incluse.

Pentru ca suntem in apropierea sarbatorilor pascale, Taromul mai are o oferta in acea perioada, valabila pentru doua persoane Bucuresti-Zurich cu 297 de franci evletieni.

Ofertele sunt multe, insa ceea ce conteaza sunt locurile alocate in avion la aceste preturi. Daca vreti sa beneficiati de ele, cel mai bine este sa le "prindeti" in apropierea datei in care intra in vigoare, pentru ca doritori sunt multi, si s-ar putea ca locurile alocate sa se ocupe numai decat. Totusi merita efortul daca vreti sa plecati intr-o mini-vacanta cu bani putini.