Daca sunteti clienti fideli ai vacantelor pe cont propriu, cel putin o data vi s-a intamplat sa va pacaliti cu hotelul sau ati auzit povestea de la un prieten patit. Cel mai adesea, fotografiile de prezentare afisate pe diferitele site-uri de booking sau chiar pe site-urile oficiale ale hotelurilor au fost inselatoare si odata ajunsi la destinatie ati constatat cu dezamagire ca unitatea de cazare nu de ridica la standardele din prezentare.

Ce puteti face pentru a evita diferentele intre poze si realitate?

1.    Cand vreti sa cautati hotelul pe site-urile de booking, alegeti-le pe cele de specialitate si deopotriva consacte in domeniul rezervarilor de cazare online, cum sunt, spre exemplu, www.booking.com sau www.hotels.com. Aceste site-uri au circa 30 de milioane de vizitatori pe zi, dar mai ales reguli foarte stricte cand introduc in baza de date un nou hotel.

Stiu hoteluri din Romania care s-au inscris pe aceste site-uri si la cateva zile au primit un control din partea lor, ca sa se asigure ca toate specificatiile puse pe site sunt in conformitate cu realitatea. Sunt seriosi si vor sa ofere omului calitatea pe care o plateste”, a declarat pentru incont.ro Mircea Draghici, project manager in cadrul departamentului Hotels, al companiei de consultanta imobiliara CBRE Eurisko.

2.    Consultati forum-urile turistice. In felul acesta puteti intreba alti turisti daca stiu detalii despre hotelul la care v-ati gandit sau daca au fost ei insisi cazati acolo. Review-urile altor turisti va vor ajuta sa va formati o parere.

3.    Verificati daca hotelul ales se afla pe oferta vreunei agentii de turism. Hotelurile incheie contracte cu agentiile de turism tocmai, pentru a-si asigura fluxul de turisti si exista posibilitatea sa gasiti hotelul respectiv in baza de date a unei agentii de turism. Sunati la agentie si cereti detalii, pentru ca, in mod normal, agentii de turism sunt obligati sa-si cunoasca in amanunt hotelurile partenere.

V-ati luat vreodata teapa cu hotelul in vacanta? Daca da, spuneti-va povestea aici!