Pornim din start cu stangul: marii touroperatori ai lumii ofera discounturi in functie de volumul de vacante pe care tara respectiva il vinde. Iar noi nu ne putem lauda cu cifre insemnate. Asadar nu e de mirare ca aceeasi excurise, cumparata de la o agentie din Germania poate fi cu cateva sute de euro mai ieftin. In plus - spun agentiile care ii reprezinta pe touroperatorii germani in Romania - exista hoteluri in destinatii ca Bora Bora, care ofera preturi mai mari pentru romani, din dorinta de a ne restrictiona accesul. Daca un neamt se cazeaza acolo cu 650 de euro pe noapte un roman plateste 1.000 de euro. In concluzie daca vreti vacante mai ieftine fie contactati o agentie din strainatate, fie va urcati in primul avion catre orice oras din Germania iar in aeroport veti gasi cu siguranta oferte “last minute” la preturi mici.

Vacanta 2010
1. Thailanda ; pret romania: 1066 euro, pret germania; 869 euro
2. Jamaica: pret romania 1461 euro, pret germania: 715 euro
3. Cuba: pret romania: 1450 euro, pret germania; 1300 euro

Intr-o vara cam 800 de mii romani pleaca in concediu in afara pe cand tari ca Germania sau Rusia trimit cateva milioane de turisti pe an. De aici si diferentele mari de preturi, mai ales in cazul destinatiilor exotice.
 “Teoretic diferenta trebie sa fie data doar de acel bilet de avion cu plecare din Romania catre una din destinatiile din Germania. Diferenta este considerabila uneori se ajunge chiar si la 50%”, explica Georgeta Ioanici, director de vanzari al unei agentii de turism.

 In plus in Romania conceptul de last minute te duce cu gandul la o reducere de cel mult 20%. Asta in conditiile in care in Germania ultimele pachete in destinatiile exotice, se vand si la jumatate de tarif. Pe site-ul oficial al aeroportului din Frankfurt am gasit un pachet de Paste in Jamaica, sapte zile, hotel de 3 stele, 715 euro. Oare cat ar costa la noi aceeasi vacanta?

“Tarifele pornesc de la 1400 de euro, tot asa pachete de 7 nopti cazare, aici avem inclus trabsport cu avion plecari tot din Frankfurt”, a declarat Cristina Angheluta, agent de turism.

Asadar mai punem inca cel putin 150 de euro, biletul de avion pana in Germania. Daca totusi nu vreti sa riscati puteti apela la site-urile de rezervari.