La Bran preturile au scazut pana la 100 de lei pe zi, cu masa festiva inclusa.

Cand n-au clienti, administratorii de pensiuni fac o economie riguroasa la lumina si gaz. Spun ca nu-si permit sa faca risipa, insa atunci cand vin turistii le ofera tot confortul ca sa nu-i ocoleasca pe viitor.

"Stingem becurile, mai degraba atat cat este nevoie le lasam aprinse... Lasam lumina de veghe noaptea si restul inchidem. Suntem atenti la incalzirea de camere, sigur... nu cand sunt clientii", spune Liliana Ursu, administrator pensiune.

La bucatarie insa nici vorba de austeritate: bucataresele pregatesc un adevarat ospat.

"De Pasti o sa-i asteptam cu ce-i traditional Branului, mielul, pasca, cozonac, ouale rosii, care nu lipsesc de pe mesele oamenilor", explica Mioara Marcu, bucatareasa.

Si, ca argument suprem, proprietarii pensiunilor au afisat preturi atit de mici, cum de mult nu s-au mai vazut.

"Este o perioada grea, trebuie sa ne pastram clientii si sa supravietuim cu orice pret. Facem reduceri foarte multe. Prima varianta pentru trei nopti, cu mic dejun si dejun pascal costa 140 Euro de persoana. A doua varianta pensiune completa, mic dejun, dejun pascal, pranz, cina, la 225 euro de persoana", spune Monica Lala, manager de turism.

Potrivit Ionelei Muja, resprezentanta a ANTREC Brasov, tarifele de anul acesta pentru sarbatorile pascale au scazut fata de anii precedenti cu 10% - 15%.

Pentru sarbatori, pensiunile sunt rezervate in proportie de 40%, asa ca daca v-ati hotarit acum sa mergeti la munte aveti de unde alege dupa plac.