Framantarile prin care trece economia Americii in prezent pun o presiune extraordinara pe familiile de americani obisnuiti, care simt din plin efectele crizei.

Astazi, mai mult de jumatate din americani traiesc de la o luna la alta, asteptand salariul. Numarul de someri este in continua crestere, iar cei care mai au job observa neputinciosi cum salariile scad, in timp ce preturile cresc.

Bunastarea familiilor de americani scade de la o zi la alta, iar ingrijorarea cea mai mare a oamenilor este sa nu ramana fara bani sau sa nu li se reduca si mai mult lefurile, potrivit unor studii recente.

Familiile de americani se indatoreaza din ce in ce mai mult, iar multi dintre ei au ajuns sa traiasca din ajutoarele oferite de stat. In prezent, in SUA se inregistreaza cel mai mare numar de asistati social de dupa  Al Doilea Razboi Mondial.

Pe langa toate acestea, ingrijorarea si frustrarea in randul americanilor sunt in continua crestere.

Dezbaterile asupra datoriei SUA continua. Cum se pregatesc bancherii de pe Wall-Street de un posibil default

Investitori: "Nimeni nu stie ce se va intampla, nimeni nu stie ce sa faca". Presedintele Obama vorbeste despre un posibil default al SUA

Iata mai jos “cifrele negre” ale unei natiuni care pana nu demult era numita “tara tuturor posibilitatilor”, in care “visul american” devenea intotdeauna realitate:

1. Aproape 50% dintre americani nu au un loc de munca la ora actuala.

2. Doar 56% dintre amercani au o asigurare de sanatate.

3. Salariul mediu anual in SUA este de 26.261 de dolari.

4. Media datoriei unei gospodarii americane depaseste 75.000 de dolari.

5. Doar 5% dintre familiile americane au castigat suficient de mult incat sa acopere cresterea preturilor la case din 1975 si pana in prezent.

6. In prezent, familiile americane sunt cu 7.700 de miliarde de dolari mai sarace decat in 2007.

7. Potrivit studiilor de specialitate, unul din cinci copii din Statele Unite traia la limita saraciei in 2010.

8. Mai mult de 44 de milioane de americani primesc ajutor de la stat pentru mancare, iar jumatate dintre acestia sunt copii.

9. 20% dintre barbatii cu varsta intre 25 si 54 de ani nu au un loc de munca la momentul actual.

Citeste si:

Obama avertizeaza: Dezastrul abia urmeaza. In SUA e criza pe toate planurile

SUA au acumulat cea mai mare datorie din istoria lumii. “Anii urmatori sunt apocaliptici”, scrie presa americana

Obama face planuri de rezerva pentru a evita incapacitatea de plata. Americanii de rand vor avea de suferit, spune seful Fed