"Noi, prin cele doua unitati teritoriale de administrare, Administratia Sectorului 1 si Administratia judetului Ilfov, am demarat procedurile de executare si ducerea la indeplinire a dispozitiei deciziei Curtii de Apel. Ducem la indeplinire aceasta sarcina raportand periodic inclusiv DNA, care a instituit mare parte din masurile asiguratorii, privind stadiul ducerii la indeplinere a acestor masuri", a declarat presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu, citat de Mediafax.

El a desemnat la nivelul central al ANAF un director general adjunct care coordoneaza aceast proces, avand si sustinerea de specialitate a Ministerului Finantelor Publice, intrucat la masurile de confiscare si trecere in proprietatea statului procedurile tin de minister.

Seful Fiscului a aratat ca este un caz relativ simplu pentru ANAF, intrucat procurorii au identificat si introdus in mod foarte clar bunurile care urmeaza a fi executate.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august, in dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si pe Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

In acest dosar, prejudiul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanta dispunand confiscarea mai multor imobile apatinand inculpatilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena si cel al grupului de firme Grivco.