Afacerile si averea lui Dan Voiculescu

In 2012, Dan Voiculescu a donat aproape toata averea, estimata la cateva sute de milioane de euro, fiicelor sale, Camelia si Corina. Potrivit gandul.info, acum el se declara doar un simplu pensionar, cu o pensie de aproape 2.700 de lei pe luna, trecuta in declaratia sa de avere.

In documentarul „Kapitalism. Reteta noastra secreta” din 2009, Dan Voiculescu recunoaste ca aproba toate deciziile de afaceri ale acestor firme. "Din 2004, am facut toate formele de transfer ale proprietatilor mele catre cele doua fete si sunt multumit, pentru ca de fapt asta e rostul parintilor, sa construiasca pentru copii”, spune Voiculescu in documentar, desi nu este foarte clar cand a facut acest transfer: o data a spus ca in 2001, iar alta data in 2006.

n acest documentar, realizat de regizorul Alexandru Solomon, Dan Voiculescu este filmat cum ii explica unei persoane, in limba engleza, modul in care fiica sa, Camelia Voiculescu, gestioneaza afacerile familiei: "Ce e foarte important, prietene, este sa fii foarte rezervat: da, dar..., da, dar... Ar fi bine sa ai o linie generala. Dupa cum stii, totul va fi decis de Camelia, iar Camelia va decide doar dupa o discutie cu tatal ei”. Apoi, Dan Voiculescu este filmat cum se uita peste niste hartii si isi da ok-ul.

Pe numele sau, Dan Voiculescu mai declara in 2013 doar un apartament de 224 metri patrati in Bucuresti, actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti si la Turbomecanica, precum si aproximativ 1,53 milioane de euro in conturile personale. O avere separata este constituita de imprumuturile acordate in nume personal, care insumeaza cateva milioane de euro. Dan Voiculescu locuieste la Corbeanca, pe malul lacului, pe un domeniu imens, care, insa, nu este trecut in declaratia sa de avere.

Omul de afaceri Dan Voiculescu, a carui avere era estimata in 2012 la peste 600 de milioane de euro, si-a infiintat propriul partid - Partidul Conservator, in prezent - cu care a participat de mai multe ori la guvernare. A intrat in conflict cu Traian Basescu, pe care il considera cel mai mare dusman al sau, dupa ce presedintele Romaniei a numit partidul lui Voiculescu drept "solutia imorala".

Citeste tot portretul pe www.stirileprotv.ro