Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august, in dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la 8 ani, si pe Sorin Pantis, fost ministru, la 7 ani de inchisoare. 

Instanta a stabilit un prejudiciu de aproximativ 60 de milioane de euro si a dispus confiscarea mai multor imobile apatinand inculpatilor, libere de orice sarcina, printre care sediile posturilor de televiziune Antena si ale companiei Grivco, care erau gajate in favoarea Raiffeisen Bank. 

Potrivit unor surse din piata avocaturii, Raiffeisen a solicitat o opinie in acest sens casei de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, care urmeaza sa stabileasca daca exista cale de atac impotriva acestei decizii. 

Reprezentantii Raiffeisen au afirmat ca banca nu a luat nicio decizie in acest sens. 

Contactat de Mediafax, Ion Nestor, co-managing partner la NNDKP a transmis: "Din cate stiu, colegii mei discuta cu banca pe aceasta tema, dar nu exista inca un mandat"

Potrivit Codului Civil, in lipsa unor altfel de prevederi contractuale, ipoteca urmeaza bunul gajat, adica un activ ramane sub ipoteca, indiferent daca i se schimba proprietarul. Problema bancii este insa ca instanta a decis ca bunurile sa fie confiscate si trecute in patrimoniu statului libere de orice sarcina, ceea ce inseamna ca nu vor ramane ipotecate.  Daca banca va pierde bunurile ipotecate, va avea optiunea, cel mai probabil, sa ceara firmelor debitoare rambursarea anticipata a creditelor sau sa provizioneze integral sumele acordate.