"Aproape 2.000 de miliarde de ruble au iesit din economie, aproape 4% din PIB. Acest fapt influenteaza negativ dezvoltarea economica, reduce atractivitatea pentru investitii si reprezinta o amenintare serioasa pentru securitatea nationala", i-a spus Zubkov presedintelui Dmitri Medvedev.

Zubkov a aratat ca 32 miliarde dolari au fost scoase din tara prin intermediul unor firme inregistrate in Cipru si insulele St. Lucia si Federatia St. Kitts si Nevis (din Marea Caraibelor n.r.) si alte regiuni.

In privinta activitatilor de spalare de bani din interiorul Rusiei, acestea au depasit 32 de miliarde de dolari, bani care ulterior au fost transferati in afara tarii.

"Potrivit informatiilor provenite de la institutiile de reglementare si control, unele banci au fost infiintate doar pentru operatiuni ilegale", a spus Zubkov, care conduce un grup interdepartamental pentru combaterea activitatilor financiare ilegale.

Acest organism analizeaza principalele tipuri de activitati de spalare de bani si concepe metode de combatere a acestora.

Citeste si:

Povestea din spatele succesului Red Bull, bautura care se vinde anual in 4 miliarde de cutii. Secretele celui mai bogat om din Austria