Bryan Wang, administratorul fondului de obligatiuni de pe pietele emergente al Fuh Hwa, a declarat pentru Bloomberg ca a cumparat in acest an titlurile respective.

Fondul pe care il conduce a avut un randament de 7,9% de la inceputul acestui an, cel mai bun rezultat in randul celor 115 de fonduri taiwaneze de obligatiuni urmarite de Bloomberg.

"Daca te uiti la portofoliile marilor banci europene, au o expunere ridicata pe Europa de Est. Din moment ce BCE injecteaza bani in bancile europene, acei bani se vor indrepta catre aceste tari, urcand preturile obligatiunilor", crede Wang.

BCE a efectuat in decembrie pentru prima data o operatiune de finantare pe trei ani, in cadrul careia 523 de banci au absorbit suma record de 489 miliarde euro.

Institutia va relua operatiunea pe 29 februarie, iar economistii anticipeaza ca a doua runda va atrage mult mai multe banci, iar injectia de lichiditate in piata ar putea depasi 1.000 miliarde euro.

Obligatiunile pe zece ani ale Turciei si Rusiei prezente in portofoliul Fuh Hwa au avut randamente de 9,64%, respectiv 8,23% de la inceputul acestui an, fata de 8,54% pentru titlurile indiene de maturitate similara, cele mai profitabile din Asia.

Wang a aratat ca se asteapta in acest an la randamente mai bune din partea titlurilor rusesti, romanesti si turcesti decat ale obligatiunilor de stat asiatice.