Noul serviciu, denumit "The Nearby Friends" (Prieteni din apropiere, n.r.), este disponibil incepand de joi pentru utilizatorii din SUA ai Facebook, care acceseaza aceasta platforma de socializare de pe un telefon inteligent.

Potrivit CNN, smartphone-ul unei persoane stie intotdeauna unde se afla acea persoana. Insa, odata cu lansarea serviciului "The Nearby Friends", si prietenii utilizatorilor de Facebook pot afla daca se afla unii in vecinatatea celorlalti.

Prin intermediul noului serviciu, utilizatorii platformei Facebook pot trimite prietenilor lor informatii cu privire la locul in care se afla si se pot urmari unii pe altii in timp real.

Ideea care sta la baza acestui nou serviciu este aceea de a facilita intalnirea in viata reala a oamenilor care sunt prieteni pe Facebook.

Noul serviciu nu se activeaza insa in mod automat. Prietenii unui utilizator de Facebook nu vor putea sa vada unde se afla acesta daca el nu doreste sa activeze acest serviciu.

Totodata, utilizatorii platformei Facebook pot sa aleaga o lista de prieteni (persoane apropiate, membri ai familiei etc.) cu care sa impartaseasca informatii legate de locatia lor.

Serviciul "The Nearby Friends" va fi disponibil pentru cei care acceseaza Facebook de pe dispozitive mobile care folosesc sistemele de operare iOS si Android. Totodata, noul serviciu va fi disponibil initial doar pentru un numar restrans de locatii.