"Cercetam mijloace pentru a furniza internet oamenilor din cer", a explicat confondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, intr-un mesaj publicat pe aceasta retea sociala.
 
Proiectul "Connectivity Lab" este inclus in cadrul initiativei internet.org, sustinuta de Facebook, si isi propune sa conecteze la internet doua treimi din populatia mondiala, mai ales in zonele sarace si subdezvoltate.
 
Din echipa vor face parte experti NASA si cinci salariati ai firmei britanice Ascenta, specializata in avioane propulsate de energia solara, capabile sa zboare pe distante lungi.
 
Printre proiectele avute in vedere se numara utilizarea potentiala a razelor laser, pentru a conecta satelitii, si a avioanelor cu propulsie solara, capabile sa se mentina la o altitudine de 20.000 de metri, care sa functioneze ca relee de internet.
 
La inceputul lunii martie, presa anunta deja intentia celor de la Facebook de a achizitiona in acest scop producatorul de drone cu propulsie solara Titan Aerospace, cu obiectivul de a trimite astfel de drone in Africa.
 
Compania Google are un proiect similar, pentru care a efectuat deja teste, utilizand insa baloane cu aer cald in loc de drone. Facebook, considerata in momentul de fata cea mai importanta retea de socializare din lume, are la nivel mondial aproximativ 1,23 de miliarde de utilizatori activi pe luna.