Titan Aerospace produce drone care pot sa zboare timp de mai multi ani utilizand energie solara. Facebook a negociat la inceputul acestui an pentru Titan Aerospace, dar a preluat in final compania britanica Ascenta, activa in acelasi domeniu, pentru 20 de milioane de dolari, scrie Wall Street Journal.

Google nu a dezvaluit pretul de achizitie al Titan Aerospace, dar a afirmat ca tehnologia ar putea fi folosita pentru strangerea de imagini si asigurarea de conexiuni wireless in regiuni ale lumii in care in prezent nu exista acces la internet.
Titan si cei aproximativ 20 de angajati ai companiei vor ramane in statul New Mexico, iar postul de director va fi ocupat in continuare de Vern Raburn, un veteran din IT, care in trecut a condus Symantec si divizia de produse pentru consumatori a Microsoft.

Google a informat ca Titan va lucra indeaproape cu Proiectul Loon al grupului, care vizeaza construirea de baloane care sa zboare la altitudini ridicate si sa transmita semnal de internet in zone izolate.

De asemenea, compania ar putea colabora strans cu Makani, alt proiect al Google, care are ca scop dezvoltarea de turbine eoliene amplasate pe drone, pentru a obtine eficienta mai ridicata a productiei de energie.