Compania va aloca 5 mil. euro pentru extinderea retelei de magazine, prima unitate din acest lant fiind deja deschisa in localitatea Babeni, judetul Valcea.

Urmatorul pas de pe agenda antreprenorului este "atacarea" pietei din Ardeal avand in vedere viitoarele deschideri de magazine ce urmeaza a fi facute in judete precum Hunedoara, Cluj, Alba, Sibiu, Brasov si Covasna.

"Am optat ca primul magazin din reteaua La Provincia sa fie deschis la Babeni, Valcea, in regiunea fermelor de pui, pentru ca acolo este kilometrul 0 al dezvoltarii noastre. Avem in plan sa deschidem 100 de magazine La Provincia", a explicat Iustin Paraschiv, proprietar al Avicarvil, fara sa dea alte detalii in privinta momentului la care reteaua va ajunge la dimensiunea propusa.

Dezvoltarea de retele de retail proprii nu este o miscare surprinzatoare din partea unui jucator din industria locala a carnii avand in vedere ca in ultimii ani antreprenorii romani au facut investitii in retele de magazine proprii pentru a contrabalansa prezenta ma­rilor retele internationale de retail.

Spre exemplu, Agricola International Bacau, unul dintre cei mai puternici jucatori de pe piata carnii de pasare, a anuntat anul trecut ca va deschide pana la sfarsitul anului 2013 aproximativ 100 de magazine. Si alti procesatori de carne precum Angst sau CrisTim opreaza retele proprii de retail.

Iustin Paraschiv estimeaza ca va pune pe picioare proiectul din retail cu ajutorul unor investitii de aproximativ 5 milioane de euro. Pe scurt, compania va pune la bataie aproximativ 50.000 de euro pentru deschiderea fiecarui magazin din lant.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.