"Piata nu va mai scadea in anii urmatori, iar noi vom urma trendul pietei. Estimam ca anul acesta vom obtine afaceri de 110 milioane de euro, iar la anul vrem sa ajungem la 140 de milioane de euro", a spus Adrian Olteanu, directorul executiv al Flanco Retail.

Daca estimarile Flanco se adeveresc, anul viitor va deveni cel mai bun din istoria companiei, in conditiile in care pana acum, in cel mai bun an, 2003, compania a obtinut afaceri de 117 mil. euro, potrivit lui Olteanu.

"Atunci produsele se vindeau direct din camion, nu mai apucau sa fie transportate in magazine", iar "omul venea si spunea ca are 50 de milioane de lei vechi si vrea un frigider. Daca ii spuneai ca un frigider costa doar 30 de milioane, el spunea «da-mi ceva si de restul»". Olteanu lucreaza in cadrul Flanco de la inceputul anului 2003 si este director executiv de la inceputul lui 2010.

Al doilea cel mai bun an pentru companie a fost 2008, cand afacerile s-au situat la circa 110 milioane de euro. Dupa aceea, businessul a scazut puternic, astfel incat la finalul lui 2009 cifra de afaceri scazuse la aproape jumatate. In acelasi an, in decembrie, retailerul a intrat in insolventa dupa ce a acumulat datorii de 60 mil. euro.

In 2010, anul in care compania a fost preluata in proportie de 60% de grupul Asesoft, detinut de Sebastian Ghita si Iulian Stanciu, businessul a revenit pe un trend ascendent.

Bancile creditoare ING, UniCredit Tiriac Bank si BRD, care au pastrat la momentul respectiv un pachet de 40%, au cautat un investitor care sa poata aduce cel putin 14 mil. euro in companie pentru a stinge datoriile garantate ale retelei si pentru a-i sustine cresterea vanzarilor.

Anul acesta Asesoft Web a devenit actionarul majoritar al Flanco, cu 99,9% din actiuni, un pachet de sub 1% aflandu-se in posesia lui Adrian Olteanu, directorul executiv al retailerului.
 
Citeste continuarea pe www.zf.ro