Potrivit unui comunicat al retailerului, începând cu 1 august, un nou produs alimentar va fi disponibil în restaurantele IKEA din București, în bistro și la magazinele cu delicatese suedeze – chifteluțele vegetale, aproape identice cu opțiunea din carne în materie de textură și gust.

Noile chifteluțe vegetale reprezintă o alternativă mai sustenabilă și prietenoasă cu mediul înconjurător. Mai precis, cantitatea de gaze cu efect de seră emisă în urma producției acestui nou sortiment echivalează cu doar 4% din totalul clasicelor chifteluțe IKEA. Astfel, noul produs contribuie la ambiția companiei de a genera un impact pozitiv asupra climei.

La IKEA, vindem peste un miliard de chifteluțe în fiecare an și suntem conștienți în legătură cu impactul procesării de carne asupra planetei. Acum, revoluționăm acest produs și extindem familia chifteluțelor IKEA prin intermediul noii variante vegetale. Obiectivul nostru cheie este acela de a recrea gustul și textura asemănătoare cărnii, folosind doar ingrediente pe bază de plante și, implicit, de a încuraja toți iubitorii de carne să le încerce. Considerăm că opțiunile alimentare mai sustenabile ar trebui să fie la îndemâna cât mai multor oameni, așa că prețul chifteluțelor vegetale este la fel de accesibil precum cel al variantei de carne”, spune Vanja Zeljković, Country Food Manager IKEA SEE.

După variantele cu carne de porc, vită, pui, opțiunea vegetariană sau cea din somon, noile chifteluțe vegetale vin cu ingrediente care substituie carnea, ingrediente pe bază de plante, obținute din proteine de mazăre galbenă, ovăz, cartofi, ceapă și mere.

De asemenea, clienții vor putea cumpăra și varianta congelată a produsului, de la magazinul cu delicatese suedeze IKEA, pentru a le pregăti chiar la ei acasă. Rețeta chifteluțelor vegetale nu include ingrediente de origine animală.