Numărul total de produse cumpărate a fost mai mare de 18.6 milioane, peste 3,2 milioane de oameni au vizitat magazinul şi aproape 18 milioane de vizitatori unici au accesat site-ul www.IKEA.ro”, a informat compania.

În anul financiar 2018, magazinul IKEA din Bucureşti a avut 1092 de angajaţi în total, o creştere de 57,1% faţă de anul financiar anterior. Vârsta medie a angajaţilor este 34 de ani.

Piaţa din România este, pentru IKEA, una dintre cele mai dinamice din Europa, consideră Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA SEE.

Suntem foarte bucuroşi să vedem că IKEA România continuă să fie una dintre pieţele cu cea mai rapidă creştere din Europa şi asta datorită echipei noastre dedicate din România, care a ajuns acum la aproape 1100 de angajaţi. Pe măsură ce ne apropiem de deschiderea magazinului IKEA Pallady, am continuat să investim în accesibilitatea gamei noastre pentru cât mai mulţi oameni din România prin deschiderea recentă a primelor două puncte de colectare din Timişoara şi Braşov, iar noi puncte sunt în curs de dezvoltare în alte trei oraşe,” a declarat Stefan Vanoverbeke.

Din totalul celor 18,6 milioane de produse IKEA care au ajuns în casele românilor, 62,4% au fost articole de mobilier şi 37,6% accesorii.

Cea mai bine vândută familie de mobilier de dormitor a fost Hemnes, cu 29.452 de bucăţi, în timp ce gama de lenjerii de pat Nattjasmin a fost cea mai populară în categoria accesorii, cu 68.871 bucăţi vândute, iar albul a fost preferat de cei mai mulţi dintre cumpărători”, se arată în comunicat.

Când vine vorba de IKEA Food, cel mai mai bine vândute au fost chifteluţele suedeze, cu peste şase milioane de bucăţi, potrivit companiei. Clienții IKEA au mai cumpărat și trei milioane de hot-dogs, a căror lungime de 474 de km ar acoperi distanța de la București la Constanța dus-întors.

IKEA Group deține și operează 367 de magazine în 30 de țări. În România, magazinul IKEA din zona comercială Băneasa este cel de-al 253 magazin, deschis pe data de 21 martie 2007 ca franciză locală. În martie 2010, IKEA România a devenit parte a IKEA Group, în organizația IKEA South-East Europe care include și Croația, Slovenia și Serbia.

IKEA România se pregătește să deschidă al doilea magazin din București, în această toamnă.

În anul financiar 2017 (1 septembrie 2016 - 31 august 2017), magazinul IKEA din România a fost vizitat de 3,3 milioane de persoane și 7,5 milioane de vizitatori unici au vizitat site-ul www.IKEA.ro.