Directia Generala a Finantelor Publice Brasov a cerut la finalul anului trecut insolventa Retail D&I 2011.

Retail Center Association (R.C.A.) din Brasov a preluat la 1 octombrie 2011 franciza supermarketurilor Spar in Romania, detinuta anterior de familia Cuc din Arad. Dupa preluarea francizei, R.C.A. a incheiat primul contract de subfranciza cu societatea Retail D&I din Brasov care opera la vremea respectiva opt magazine sub marca Spar si Spar Express in Brasov si Sfantu Gheorghe inca din anul 2009.

Potrivit presei locale, compania a inchis in 2012 magazinele Spar din Brasov, in locul acestora putand fi deschise magazine Express, ale Carrefour, si Shop&Go, ale Mega Image. Totodata, compania a inchis si din magazinele Aprozar si Gosta.

Retailerul olandez Spar a intrat pe piata din Romania in 2005 in regim de franciza, prin compania Astral Impex, controlata de oamenii de afaceri Ioan si Floare Cuc, din Arad. In iulie 2009, Spar Romania a intrat in insolventa, pe fondul crizei financiare.

In 2011, Retail D&I din Brasov a avut o cifra de afaceri de 5,8 milioane lei si pierderi de 74.900 lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.