• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Reader s Digest a cerut intrarea in insolventa

Reader's Digest a cerut intrarea in insolventa

Compania de media Reader's Digest Association Inc., publisherul revistei Reader's Digest, a cerut intrarea sub protectia legii falimentului, pentru a doua oara in mai putin de patru ani, precizand ca trebuie sa isi restructureze operatiunile si sa isi reduca datoriile, informeaza Huffingtonpost.com.

Compania a cerut autoritatilor americane punerea sub protectia Capitolului 11 din legislatia SUA privind insolventa, precizand insa ca intentioneaza sa continue publicarea revistelor sale pe perioada derularii procedurii.
 
Reader's Digest estimeaza ca va iesi din procedura privind insolventa dupa o perioada de sase luni. Compania, care are sediul central la New York, si-a anuntat la sfarsitul saptamanii strategia, ce vizeaza reducerea cu 80% a datoriilor sale, care in prezent se ridica la 465 de milioane de dolari. Conducerea Reader's Digest sustine ca, dupa aceasta perioada de restructurare, datoriile companiei vor fi reduse pana la circa 100 de milioane de dolari.
 
Reader's Digest Association Inc. a mai cerut intrarea sub protectia legislatiei americane privind insolventa in 2009, pe fondul crizei economice internationale si in contextul contractarii pietei de publicitate si reducerii tirajului. Compania a iesit din procedura privind insolventa in prima parte a anului 2010, reusind atunci sa isi reduca datoriile cu 75%.
 
Reader's Digest Association (RDA) este o companie globala de media si marketing. Compania Reader's Digest a fost infiintata in 1922, in Statele Unite ale Americii. Reader's Digest este publicata in 21 de limbi straine. Reader's Digest este prezenta si pe piata din Romania, incepand din anul 2004, cand a fost infiintata editura din Bucuresti. In octombrie 2005, a fost lansata Reader's Digest Romania, editia in limba romana a revistei Reader's Digest.

19 februarie 2013 14:04
Modifică setările cookies