Magazinul se va intinde pe trei etaje si va include colectii de moda, produse de infrumusetare si gama de decoratiuni pentru casa. Spatiul va cuprinde, de asemenea, o zona dedicata galeriei "Designers at Debenhams", in care se vor regasi colectii exclusive semnate de creatori de moda renumiti. 

Vor fi create 70 de locuri de munca. 

Noul Debenhams va fi operat in franciza de grupul bulgar MRPI, un jucator cunoscut pentru dezvoltarea de proiecte comerciale importante si proprietati imobiliare. Compania estimeaza ca, in primul an de functionare, magazinul va fi vizitat de peste un milion de persoane. 

"Este un spatiu perfect pentru un department store ce propune o oferta vasta, un mix unic de colectii de designer si branduri pentru publicul urban", a declarat directorul de vanzari al MRPI, Chris Harper. 

In Bucuresti Mall a fost deschis si primul magazin Debenhams in 2007 de catre compania RTC Holding, care detinea franciza la acea vreme. 

Debenhams a inchis cele 6 magazine pe care le detinea in Romania, iar retailerul britanic a anuntat o pierdere contabila de 3,8 milioane de lire sterline (4,4 milioane euro) in urma inchiderii acestora, care functionau in franciza, precizand ca francizorul local "a esuat" in contextul conditiilor "foarte dificile" de pe piata.  Octavian Radu acuza atunci scaderea puterii de cumparare in contextul crizei, dublarea suprafetei mall-urilor in perioada 2008-2012 si dezvoltarea agresiva pe piata romaneasca a unor branduri competitive precum Zara si H&M. 

Reteaua Debenhams cuprinde peste 240 de magazine, in 28 tari, si comercializeaza articole si branduri in exclusivitate, sub semnatura unor designeri internationali.