Magazinul este in curs de amenajare si va fi deschis la parterul centrului comercial, langa magazinul Aldo, in zona respectiva fiind instalat un banner care anunta data de deschidere.

Revenirea retailerului britanic in Romania are loc la un an dupa ce omul de afaceri Octavian Radu a inchis ultimele doua magazine ale brandului si a renuntat la franciza, potrivit Mediafax.

In Bucuresti Mall a fost deschis si primul magazin Debenhams in 2007 de catre compania RTC Holding, care detinea franciza la acea vreme.

In urma cu o luna, compania a lansat o campanie de recrutare pentru pozitiile de director de magazin si director vanzari departament cosmetice in Bucuresti pentru "viitoarele deschideri de magazine".

Debenhams a inchis cele 6 magazine pe care le detinea in Romania, iar retailerul britanic a anuntat o pierdere contabila de 3,8 milioane de lire sterline (4,4 milioane euro) in urma inchiderii acestora, care functionau in franciza, precizand ca francizorul local "a esuat" in contextul conditiilor "foarte dificile" de pe piata.

Omul de afaceri Octavian Radu, care detinea in perioada de boom peste zece francize ale unor branduri internationale de moda, a anuntat anul trecut ca renunta la afacerile in domeniu si inchide magazinele Debenhams.

Radu acuza atunci scaderea puterii de cumparare in contextul crizei, dublarea suprafetei mall-urilor in perioada 2008-2012 si dezvoltarea agresiva pe piata romaneasca a unor branduri competitive precum Zara si H&M.

Ultimele magazine Debenhams din Romania au functionat in centrele comerciale Plaza Romania si Bucuresti Mall.

Reteaua Debenhams cuprinde peste 240 de magazine, in 28 tari, si comercializeaza articole si branduri in exclusivitate, sub semnatura unor designeri internationali.