Fosta cladire de birouri se afla chiar pe faimosul Oxford Street, langa magazinul principal Debenhams, pentru care retailerul are contract de inchiriere pana in 2013.

Debenhams plateste anual o chirie de 1,4 milioane de lire sterline. Brandul britanic intentioneaza sa-si mute birourile in zona garii King's Cross Central, din capitala Marii Britanii.

"Aceasta miscare are legatura cu strategia noastra de a profita de perspectivele de crestere puternica de inchiriere din acest sector”, a spus managerul de investitii imobiliare la SWIP, James McLean.

Debenhams este cel mai apreciat concept de department store din Marea Britanie. Gamele sale includ produse de fashion feminin, masculin si pentru copii, accesorii si incaltaminte, dar si produse destinate uzului casnic.

Compania este prezenta si pe piata din Romania, cu magazine deschise in mai multe malluri din tara, iar dintre creatorii de moda romani, Irina Schrotter creaza colectii pret-a-porter exclusiv pentru Debenhams.

Istoria Debenhams a inceput in 1778, atunci cand William Franks si-a deschis un butic cu haine, manusi si papioane scumpe, realizate pentru inalta societate londoneza.

Astazi, Debenhams este un business listat la bursa, iar cele aproape 180 de magazine din intreaga lume aduc un rulaj anual de aproximativ 2,3 miliarde de lire sterline.