Nici vorba, ii transmit comerciantii, care sustin ca parintii au libertatea totala de a alege.

Obezitate, diabet, boli cardio-vasculare si chiar unele forme de cancer. Sunt doar cateva din efectele negative ale consumului frecvent de produse tip fast-food, sustine europarlamentarul Daciana Sarbu. Motiv pentru care solicita interzicerea vanzarii lor alaturi de jucarii.

"Copiii decid emotional, parintii nu sunt informati. Asocierea jucariilor cu mancarea nesanatoasa e o capcana. Astept raspuns de la comisie. Vreau sa ni se explice de ce trebuie copiii sa consume mancare nesanatoasa doar ca sa aiba jucariile. De multe ori ati auzit ca vor un produs pentru ca colectioneaza o jucarie sau revista, nu-i corect", spune
Daciana Sarbu.

Psihologii recunosc faptul ca in majoritatea cazurilor copiii aleg unele produse tip fast-food atrasi de jucarii.
Fara sa comenteze propunerea europarlamentarului roman, cei din Ministerul Sanatatii sustin ca pozitia lor ramane neschimbata: " Nu se recomanda consumul produselor tip fast food, mai ales in cazul copiiilor si adolescentilor."

La randul lor, cei care vand aceste produse spun ca "jucariile din promotii pot fi cumparate fara obligatia de a lua si produsele alimentare. Prin urmare, parintii au libertatea totala de alegere ".