Grupul britanic a convenit cu principalii actionari ai Cobra achizitia unei participatii de 74% la companie, lansand si o oferta de preluare a restului de actiuni, transmite Bloomberg.

Constructorii auto, operatorii de telefonie si producatorii de software vor sa isi dezvolte afacerile prin includerea accesului la Internet si a automatizarii in vehicule si alte dispozitive, cum ar fi automatele de vanzari.

Luna trecuta, Goole a demonstrat cum pot fi eliminate barierele dintre cele trei industrii, prin prezentarea propriului model de vehicul autonom.

"Vodafone vrea sa unifice solutiile. Deaca furnizez SIM-uri unui producator auto, ar trebui sa pot genera mai multa valoare prin furnizarea softului", a aratat Guy Peddy, analist la Macquarie Bank in Londra.

Actiunile Cobra au crescut cu 49% in urma informatiei, la bursa din Milano. Cobra, listata la bursa din 2006, are o capitalizare de piata de 143 de milioane de euro. La 31 martie, Cobra avea datorii nete de 48 de milioane de euro.

Titlurile Vodafone sunt in declin cu 0,5%, In luna martie, Vodafone a obtinut un contract de furnizare de carduri SIM grupului german Volkswagen si diviziei de lux a acestuia Audi. Vodafone are un contract similar cu BMW.

Acordul convenit luni permite Vodafone sa ofere producatorilor auto o serie de servicii de conectivitate si aplicatii si oportunitati mai mari de castigare a mai multor contracte, potrivit purtatorului de cuvant Simon Gordon.

Vodafone ar putea totodata sa foloseasca tehnologia Cobra de identificare a pozitiei, utilizata in localizarea vehiculelor furate si managementul flotelor auto.

Verizon Communications a realizat o achizitie similara in 2012, cumparand Hughes Telematics pentru 612 milioane de dolari.