"Am onoarea sa insotesc in aceste zile la Bucuresti o delegatie din care fac parte companii de prestigiu din SUA, de la IBM si Microsoft pana la Hewlett Packard. Statele Unite ale Americii vad multe oportunitati in dezvoltarea unor relatii in domeniul ciber security cu Romania. Vrem sa cream un spatiu de internet cibernetic mult mai sigur. Una dintre cele mai bune cai pentru a ajuta Romania sa-si protejeze retelele este sa continuam implementarea de noi proiecte. Romania a dovedit ca este un lider in tehnologia informatiei. Si, cand spun asta, dau doar un exemplu: aici avem Bitdefender, o companie din Romania care a lansat o solutie revolutionara de securitate cibernetica numita Box, destinata strict utilizatorilor casnici. Stim deja ca romana este a doua limba vorbita in birourile Microsoft din intreaga lume', a subliniat Andrews, la Summitul Regional de Securitate Cibernetica de la Palatul Parlamentului.

"Exista mult loc pentru crestere in dezvoltarea parteneriatelor dintre Romania si SUA. Pentru asta, e foarte bine sa nu impunem legi care sa opreasca interoperabilitatea sau sa tina in loc inovarea. Guvernul si industria trebuie sa conlucreze foarte bine. Cyber security este un loc unde putem sa asiguram o prosperitate comuna pentru ambele tari", a afirmat oficialul american. 

Summitul de la Bucuresti a adus in acelasi loc oficiali guvernamentali, companii si specialisti in domeniul securitatii cibernetice din mediul public si privat din Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii si Romania.