Noul model de telefon va folosi o versiune imbunatatita a tehnologiei Youm a Samsung, utilizata in prezent la aparatul Galaxy Round, au aratat sursele.

Ecranul cu trei fete ar putea fi folosit la telefoanele premium S sau Note ori la o noua gama de smartphone-uri. Samsung intentioneaza ca fiecare fata a ecranului sa poata fi operata independent.

Samsung, cel mai mare producator de telefoane la nivel mondial, concureaza cu Apple la introducerea unor produse inovative, in conditiile in care segmentul smartphone-urilor premium, unde Samsung vinde unul din trei telefoane, se indreapta spre incetinirea cresterii.

Apple dezvolta la randul sau noi modele iPhone cu ecrane mai mari, cu sticla curbata si senzori imbunatatiti, care pot detecta diferite niveluri de presiune, a declarat duminica o persoana apropiata situatiei.

"Samsung este jucatorul dominant. Acest fapt ii da un avantaj concurential in fata Apple, in cursa de producere a ecranelor flexibile", a declarat Lee Do Hoon, analist la CIMB Group Holdings in Seul.

Samsung nu a stabilit o data pentru lansarea noului model de telefon, dar potrivit unei surse este probabil ca produsul sa fie disponibil in a doua jumatate a anului viitor.

Tehnologia Youm a fost prezentata in ianuarie la salonul electronicelor de consum de la Las Vegas. Un purtator de cuvant al grupului sud-coreean a refuzat sa comenteze.

Compania isi diversifica portofoliul de produse prin extinderea utilizarii ecranelor flexibile si a prezentat smartwatch-ul Galaxy Gear. Samsung a inregistrat si un patent de design pentru ochelari care pot raspunde la apelurile telefonice in timp de utilizatorul face sport.